duminică, 13 martie 2011

Aventurile mele cu piciorusul de quilting

Mi-am luat un piciorus de quilting pentru masina mea de cusut. (A durat o luna si jumatate pana sa mi-l aduca din Germania). Si... m-am apucat de experimente. Stiam ca trebuie sa lasi in jos transportatorul masinii pentru a lucra free motion quilting dar masina mea de cusut nu e asa de desteapta. Aveam o bucatica de plastic pentru acoperirea lui dar nu mi-a placut cum se misca materialul peste ea. E destul de groasa si un pic bombata. Asa ca am dat-o la o parte si am incercat sa lucrez asa cu transportator cu tot. A mers ceva - ceva dar destul de greu cu rotirea materialului.

A doua zi am incercat altceva: am luat o bucata de carton lucios, i-am facut o gaura in dreptul acului si l-am lipit de masina cu banda adeziva. A mers binisor dar a trebuit sa gasesc o viteza potrivita pentru cusut.

Dupa ce am incercat pe un “sandwich” de materiale niste linii de quilting mi-am zis ca as putea sa incerc si pe niste materiale nefacute sandwich. Dar nu a mers prea bine pentru ca materialul, de data asta, “flutura” cam liber intre piciorus si masa masinii.

Asa ca am recurs la gherghef. A mers ceva mai bine.

Oricum, nu am facut pana la urma nici un quilt ci cateva piese de broderie free style. Placandu-mi cumva cum au iesit exercitiile mele am zis ca e pacat sa arunc bucatile de material pe care lucrasem asa ca le-am lasat in asteptare pe masa de lucru.

In urmatoarea zi am mai brodat un pic pe ele si dintr-una am facut un saculet cu flori de camp uscate. (ochiul boului si coada soricelului).

Din cealalata nu am facut inca nimic. E decat o casuta cu potential.



Va urma.

2 comentarii:

...tiktakro... spunea...

Vaaaai, dar de ce nu ai spus ca vrei piciorus de quilting ?? il aveai in aceeasi saptamina de aici : http://kreativshop.ro/patchwork-cusut/masini-de-cusut/accesorii-masina-cusut/talpita-pentru-quilting

Primele tale incercari arata minunat! evident ca daca nu faci sandwich ai nevoie de gherghef si citeodata chiar si de stabilizator ( termocolant, wash-away sau tear-away ) .
Tine-o tot asa :) !

Mihaela spunea...

Multumesc Teodora! Comanda pentru piciorus am facut-o la Brother si a venit destul de tarziu pentru ca piciorusul e facut in Japonia. Asa ca mai mult s-a plimbat cu avionul.