joi, 12 iunie 2008

" O, doar de-as putea sa fiu: mai tare, mai simplu, mai tacut, mai cald" , Dag Hammarskjold

As vrea sa fiu un pic mai organizata si mai disciplinata in anumite domenii ale vietii mele. Imi doresc o mai mare claritate a gandurilor. Oscilez si nu sunt foarte determinata in a face schimbari majore in ceea ce priveste modul in care imi impart timpul, modul in care gandesc. Citesc foarte multe articole si carti de dezvoltare personala si nu pun in practica decat pentru o scurta perioada de timp. Imi aduc aminte ce mi-am propus si mai urmez din cand in cand calea respectiva dar nu suficient de mult timp pentru a creea o obisnuinta.

9 comentarii:

Andreea spunea...

Se spune ca exista o formula, pentru a schimba un anume comportament in obisnuinta: 21Zx15M, adica 21 de zile ori 15 minute zilnic. Spun cercetatorii ca atat ii trebuie creierului sa dezvolte noi retele neuronale si sa integreze un nou comportament ca obisnuinta.

Si alta cale, preferata oricand de mine, pentru ca da rezultate, este rugaciunea: faca-se voia Ta! sau ghideaza-ma si foloseste-ma astfel incat sa implinesc numai si numai voia Ta! :-)

Mihaela spunea...

Multumesc mult pentru sfaturi. Sunt complet lipsita de claritate in ultimul timp. Si bantui foarte mult printre metode si carti de dezvoltare.Aplic ceva care mi se pare ca mi se potriveste dupa care cred ca nu mi se mai potriveste si caut altceva.

starsgates spunea...

Nici o şansă. Verifică-ţi zodia.(maimuţă şi vărsător!)
Îmi place aici, sigur mai trec.:)

Mihaela spunea...

Multumesc pentru vizita Stargates. Mai am totusi momente in care sunt mai tare si mai simpla. Tacuta si calda sunt mai tot timpul. Asa ca mai am sperante! hi hi hi

Mihaela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Costi Balan spunea...

Te pot ajuta cateva sesiuni de coaching personal/life coaching. Ceva pentru stabilirea obiectivelor. Lucrurile nu sunt asa de complicate, depinde de ce vrei si cat de mult iti doresti asta! Daca te intereseaza, putem discuta (nu incerc sa fac profit ci doar sa ajut!)

Mihaela spunea...

Multumesc pentru comentarii si pentru oferta de ajutor. Sunt genul de persoana care cere foarte rar ajutor. Am citit foarte mult, am mai discutat cu familia si prietenii dar ei nu pot lua decizii in locul meu. La momentul asta am doua probleme: clarificarea scopului meu pe plan profesional(chiar o schimbare de cariera) si faptul ca ma confrunt, rar, cu episoade de anxietate. Am incercat foarte multe abordari in speranta de a gasi ceva care sa mi se potriveasca. Increderea in mine este limitata la anumite domenii ale vietii. Si, cumva, nu mai cred in bine si in frumos decat episodic, atunci cand fac ce-mi place. Asta ar fi un rezumat al problemelor care m-au determinat sa scriu acest pot.

Costi Balan spunea...

Daca ai locui in Bucuresti te ajutam cu cateva sedinte de coaching, o sa incerc (in limita timpului)sa iti scriu cateva lucruri despre cum poti sa iti stabilesti obiective si singura sa faci ceva. Uite o mica sarcina: scrie-mi un mail la cosbalan@yahoo.com cu cateva randuri de cum te vezi peste 2 ani si cum ti-ar place sa fi atunci. Ce zici !?

Anonim spunea...

Inainte de a te da coach altruist, pune mana pe gramatica! Nu e chiar asa grea, desi, de la o varsta..