Am facut de curand exercitii de quilting. Niste quilturi mici, ca sa-mi formez mana.
Si, pornind tot de la ideea ca trebuie intai sa stapanesti bine niste tehnici ca sa-ti poti da drumul la creativitate, am exersat paper piecing si “split and stitch”. Si am si invatat cate ceva: nu trebuie folosite materiale pre dure pentru marginile quiltului, nu trebuie sa folosesti hartie de xerox (ca mine) pentru paper piecing pentru ca e foarte greu de desfacut dintre cusaturi. Ce nu am aflat nici pana acum este cum se ascund inceputurile cusaturii de quilt. Dar probabil ca o sa aflu.
Nu am vatelina asa ca folosesc ce pot, adica un material mai pufos si mai gros pentru stratul dintre cele doua fete. Nu am nici rotary cutter asa ca piesele ce urmeza a fi imbinate imi dau dureri de cap pentru ca cam niciodata nu sunt de dimensiunile dorite dar … se poate si asa.
2 comentarii:
Merci pentru vizita te pe blogul meu! ma bucur ca apar noi bloguri despre lucrul de mana in limba romana.
Ella, ca sa poti scoate mai usor hartia la paper piecing trebuie sa setezi pasii masinii de cusut sa fie foarte mici. Si eu am lucrat cu hartie pentru xerox si merge!
Cum sa incepi cusaturile de quilting: lasi o singura data acul sa treaca prin material, apoi, ajutandu-te de ata de la suprafata, tragi ata de dedesubtul materialului (ata de bobina)si o aduci deasupra. Apoi, exact din punctul unde ai facut prima impunsatura, incepi sa faci doua trei cusaturi foarte mici, abia apoi pornesti mai departe cu pasii normali de cusatura. Dupa ce te indepartezi un pic de la locul de pornire, tai cele doua fire foarte aproape de material.
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa...
Spor la treaba, daca ai intrebari, nu ezita sa le pui;)
Dora
Multumesc mult pentru sfaturi.
Trimiteți un comentariu